Tuesday, December 13, 2011

♥ Aku MENCINTAIMU kerana ♥


.•RUPA - Kau Sentiasa BERWUDHU' & Berpaling Dari KEMUNGKARAN.

.•
MATA - Kau Sentiasa MENUNDUK & Hanya LIHAT Keagungan Ciptaan-Nya.

.•
MULUT - Kau Sentiasa DIAM TERSENYUM& Bicara Mu Tentang Yang MAKRUF

.•
TELINGA- Kau Setia MENDENGAR & PEKAK Bila Mendengar Keburukan Seseorang.

.•
TANGAN - Kau Sentiasa MENADAH TANGAN Mendoakan Kebahagian Insan Tercinta.

.•
KAKI - Kau Sentiasa BERJALAN Ke Arah Keredhaan ALLAH Mencari Kebaikan.

.•
• BADAN- Kau MENUTUP Segalanya & Hanya Pada ALLAH Kau Minta Pertolongan.

.•
HATI- Kau LUHUR Peribadi & Ikhlas Mencari CINTA Di Dalam Redha-Nya.

.•
Ana UHIBBUKA FILLAH Ku PILIH kamu BUKAN SEKDAR CINTA, namun KU PILIH kamu kerana AGAMA.. BIAR enta TIDAK KACAK, namun PUNYA ILMU AGAMA yang CUKUP untuk MENCANTIKKAN ANA dan KELUARGA yang akan datang..insyaALLAH ♥ ;)

.•
•Aku tidak mencari seorang lelaki untuk dijadikan kekasih, tetapi aku mencari seorang TEMAN pendamping hidupku hingga ke akhir hayatku.... Seorang yang boleh MENGINGATKAN aku kiranya aku terlupa, dan yang paling penting lelaki yang akan menjadi IMAMKU disetiap solatku....

.•
HasbunAllah Wani' mal waqil Semoga Yang Hadir Itu Menguatkan Kasih ku Dengan Illahi iaitu Pemilik Seluruh Hati Ini...

Tuesday, December 6, 2011

wAnita umPama pOhon sEmalu

Pada suatu hari, Rasulullah saw berjalan-jalan bersama puteri baginda, Saidatina Fatimah r.a. Setibanya mereka berdua di bawah sebatang pohon tamar, Fatimah terpijak pohon semalu, kakinya berdarah lalu mengadu kesakitan.

Fatimah mengatakan kepada bapanya apalah gunanya pohon semalu itu berada di situ dengan nada yang sedikit marah. Rasulullah dengan tenang berkata kepada puteri kesayangannya itu bahawasanya pohon semalu itu amat berkait rapat dengan wanita. Fatimah terkejut.

Rasulullah menyambung kata-katanya lagi.

Para wanita hendaklah mengambil pengajaran daripada pohon semalu ini dari 4 aspek :-

Pertama : Pohon semalu akan kuncup apabila disentuh. Ini boleh diibaratkan bahawa wanita perlu mempunyai perasaan malu (pada tempatnya).

Kedua : Semalu mempunyai duri yang tajam untuk mempertahankan dirinya. Oleh itu, wanita perlu tahu mempertahankan diri dan maruah sebagai seorang wanita muslim.

Ketiga : Semalu juga mempunyai akar tunjang yang sangat kuat dan mencengkam bumi. Ini bermakna wanita solehah hendaklah mempunyai ikatan yang sangat kuat dengan Allah Rabbul Alamin.

Keempat : Semalu akan kuncup dengan sendirinya apabila senja menjelang. Oleh itu, para wanita sekalian, kembalilah ke rumahmu apabila waktu semakin senja. Ambillah pengajaran dari semalu walau pun ia hanya sepohon tumbuhan yang kecil.


Malu itu separuh daripada iman..

Monday, November 21, 2011

adakah kamu seorang sabar dan ingin tahu...?? letz check it out dear..:-)

salam readers,

jgn turun tangga nie... jangan...!!! jangan...!!!! jangan....!!!!

          alooorrr korang ni degil kan...??

╬═╬
╬═╬ okey, sila turun tangga nie :)
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ kenapa kamu degil sangat?
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ masih ingin turun ke? baik jangan turun..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ kamu memang degil !!
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ malas nak kata ap dh..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ ak dh cakap jgn turun !!
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ mesti korg dh tension kan?
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ eh, kjap2.. jgan la mngalah.. byk lagi masa la :)
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ anda kena tipu :P
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ okay2, dh nk smpai dh..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ eh, jauh lg ker??
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ tadaaaa.. dh smpai..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ eh, xsmpai lg ker?
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ aik? bila nk smpai nie? hmm (_ _!!)
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ adoi, dh xlarat dh ker?
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ xpe2, sabar tu kn separuh dari iman :)
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ oh tidak !! mesti anda tertekan kan?
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ kejap jer lg sampai la tu.. kejap jer lagi..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ huh? kan td dh bg tahu.. jangan click.. tu la degil.. (^_^)V
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ okay2, xsilap, ad lagi beberapa tangga jer.. :)
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ aik, npe xabis2 lg nie? hmm,
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ okey, para penumpang anda sudah selamat ke destinasi..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ okey, anda boleh turun dgn selamat..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬

# sampai pn kt bawah !! tahniah kerana anda adalah orang yg :
- bersabar
- ingin tahu

hehehe..tak yah tension2...BERSABAR n INGIN TAHU mmg sifat korang...
korang ja tak tahuu...hehehe 
 
 

Thursday, November 3, 2011

toothache n fever (T_T)

sakit nyerrr........!!!!!!!!!!!!!!!!
diSeraNg tOothAche aNd fEver 


salam readers... 
Ya Allah...mmg sakit bile gigi bongsu tumbuh...kalau antibody kite tak kuat..mmg conform DEMAM laa korang...huk :'( n i've done...now, sy DEMAM...!!

waniedz tahu bile mana Allah bg kite sakit erti nyer Dia ingin menghapuskan dosa kecil kite...insyaAllah...tapi mmg sakit....!!! mmg tak boleh kalau nak tido dgn lene..for sure terjage...n bdn akan terasa lemah...gigi bongsu nak tumbuh je pun..tapi macam sakit 1 badan..sob sob..:'(
sorry lah to who's yg bg msg waniedz tak layan tuu..thanks sbb korang caring...tapi nak buat macam mana...dah sakit...(mmg tak ade kene mengena dgn sakit gigi...hehehe) sorry again ok..

Friday, October 28, 2011

kau kata dan aku aku pula kata :')

kau kata :
aku hitam kau putih
aku bumi kau langit
aku berjalan kau terbang
aku gagak kau merpati
aku perempuan kau lelaki
aku pula kata :
kau manusia , aku pon .
aku juga ada hati dan perasaan ingin menyintai dan dicintai

oke?

Wednesday, October 12, 2011

kAum aDam = mEncARi tUlaNg RuSuKKu (^_^)


Apabila LELAKI kehilangan tulang rusuknya


بسم الله الرحمن الرحيم

"Dimulai dengan nama ALLAH yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang


WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?
LELAKI: Kamu!!!
WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang rusukku .........

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa.
Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya .
Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai
tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan. Kenyataan
hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran
itu mulai menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah. Saat tiba di
seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya lagi!!!".

LELAKI sangat membenci ketidakmatangan.
LELAKI dan secara spontan juga berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!"
Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat.

LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali.
 Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah.
"Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing".

Lima tahun berlalu...
LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencarikhabar akan kehidupan WANITA.
WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai.

LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya. Dan di tengah malam yang sunyi, sedang dia meminum kopinya,
dia merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA. Suatu hari, mereka akhirnya
bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.

LELAKI: Apa khabar?
WANITA: Baik... Kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI: Belum.
WANITA: Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu
berkesempatan. Kamu tahu nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah.
WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal" ........

Satu minggu kemudian...
LELAKI menerima khabar.
WANITA adalah salah seorang korban 11 sept 2001. Malam itu, sekali lagi, sedang LELAKI meneguk kopinya, dia kembali merasakan
sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia patahkan.

Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai. Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan
 itu datang kemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semuanya sudah terlambat.Kerana itu, jagalah dan sayangilah
orang yang dicintai dengan sepenuh hati. Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata-kata yang kau ucapkan akan
menyakiti orang yang dicintai? Jika kita fikir akan menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besar risiko untuk
kehilangan orang yang dicintai.Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan akibat yang akan diterima?



Wednesday, September 14, 2011

akU mAlUuu..............ALLAH....(T_T)

Aku malu dengan tasbihnya langit luas...
Aku malu dengan zikirnya laut...
Aku malu dengan ketaatan fajar...
Kerna tasbihku, zikirku, dan ketaatanku pada Allah...
Hanya setitik air yang penuh dosa...
Hinanya aku...
Allah ! (T_T)
 
 

Monday, September 12, 2011

pertemuan sebuah ukhuwah...(^_^)


Salam readers,

Waniedz nak cer cite kat korang mase waniedz fst kat Cybernetics College under UPM nie..hurmm fst time waniedz jejak kaki kat cinie mmg excited and so happy laa..huhu best kot dpt masuk kolej..walaupun tak masuk u..tp tak pe…insyaAllah mase degree nnt insyaAllah kaki ini akan menjejak kn kaki yg dua nie..(hahaha ape yg waniedz merepek tu…) kat Universiti Putra Malaysia…

Sebenarnyer waniedz nak cite  about  “PERTEMUAN SEBUAH UKHWAH” yg waniedz rase sgt2 sweet..hurmm..Alhamdulillah ya ALLAH..engkau pertemukan aku dengan DIA…Dia yg  ku gelar sebagai  UKHTI ANAZAYS(bukan nama sebenar)…seorang yg lembut pada setiap bicara..selalu buat adik tersenyum..pandangan mata  yg hazel…pnuh dgn kesabaran melayan karenah adik…setia mendengar bebelan adik mu ini..hanya org yg sabar jer ukhti…hurmmm maaf andai hati mu pernah terguris dgn diri ini..Permulaan perkenalan bermula apabila tgn  gataii ADD FRENZ kat laman social FACEBOOK…adik  yg ADD akak..mase tu name akak N*FIZ H*NA..alhamdulillah akk approve..adik  ingt lg mase tu adik tnya akak ttg seorang sahabat yg bernama Mu*lim*h mukm*n*h muj*hid*h..then akak reply chat fb tu “bersahabatlah dgn nya”..stat tu lah adik mntak no phone akak untuk berkongsi ILMU ALLAH yg luas nie..then  terbinalah IKATAN UKHWAH…kalau ade ape2 probz or yg adik nak tanye kat akak..akak akan jadi pendengar yg setia…mase tu adik tgh melawan sakit..akak lah tmpat adik mngadu kesakitan tu..sampai kn pernah suatu hari akak mendengar luahan airmata yg jatuh kat pp nie…(menangis laahh…hehe)..pas2 akak ingt tak kite pernah main teka teki yg pasal akak study kat mane tuu..hehe…akak suruh kite cari sendiri..akak bg klu yg akak study kat Maluri n klu ke2 nyer Dunia Cyber..hehe….Allah~~ soronok nyerr kak…(^_^)  terima kasih akak..akak baik sgt….
Then,ukhwah kite makin lame makin renggang...sbb akak busy ngn kelas+kuiz+tutorial…so adik paham laa sekarang..mmg busy..makin hari…makin jauh…n jauh…xpee…adik faham kak…akak perlukan sedikit ruang untuk focus kat your life :’)  adik paham tuu..huhu..hurmm lame akak menyepi..kdg2 muncul..pas2 senyap balik…sampai lah satu hari nie..kite rapat balik..mse 2 akak tgh cuti sem..so xlah busy kn…adik pown gtau laa yg adik dapat masuk Cybernetics College ..then akak cakap “kalau nak masuk kolej nie kene kuat iman” hurmm…insyaAllah akak..now adik dah tahu dah…nape akak suruh adik jage iman adik bile masuk kolej nie…tq akak dgn pesanan yg adik akan ingat sampai bile2 tuu…insyaAllah J first time kite jmpe mase kat medan selera depan kolej pukul 9.30pg lebih kot..tak pasti..mase hari selasa bersamaan dgn 19 julai 2011..akak ingt kn..?? huhu akak baru balik dari bank..mase 2 akak pkai jubah purple n akak dtg ngn 3lg kwn akak..perasaan kite waktu first time jumpe akak…Allah jer yg tahu..~Allahuakbar~~ berdebar kak…hehe :-p tp seronok laa..sbb akak lah org pertama yg adik tak kenal..then kenal dlm fb..then jumpe..huu..sgguh cantik kn jalan Allah pertemukan kite…hehe…so,hari demi hari ukhuwah kite makin rapat…ketawa akak..hehee…usik kn akak..jentik tangan  akak…pesanan akak suruh adik makan+makan ubat..sume adik  ingat…akak buat adik rase ade org melindungi  dan rase selamat bile tggl kat kota KL yang penuh dgn cabaran …akak yang jage adik kat cinie…so adik tak keseorangan…
   ~tapi angin yg mendatang…bagaikan badai yang melanda…~~ macam lagu devotees..hmm tibe2  jer kite senyap tanpa kata…hurmmm (T_T) last kite jmpe mase kat SL..b4 raye..hmm kire  lame jugak tak jmpe akak..hmm akak senyap jer…bg msg pun tak reply..adik call akak tak angkat…mengertilah adik yg akak busy study :’) hurmm akak….nape kite cam nie?? Adik tak nak kak….adik tak nak kite cam niee…nak2 pulak now adik slalu n cepat jerr rase sedih…cepat jer nak cengeng kalau org zaman nie ckp laa…or erti kate lain..MENANGIS…(T_T) tetibe tgk screen lappy nie bluurr pulak…huhuUuu….ada airmata yg bertakung kat kelopak mate nie kak….hati ini kuat bile teringat kn kate2 akak…”akak ada ngn adik”….”akak hilang dari pandangan dunia…tapi tak hilang dari pandangan adik”… huuu…adik kuat bile teringat kata2 tu…tUup..!!! tanpe adik sedari my tears was drop kat pp…(T_T)…dimana kamu ukhti…??? Mate ini mencari wajahmu…setiap kali kaki ini melangkah untuk menuntut ilmu..(pergi kolej)…setiap kali itulah mate adik akan mencari kamu ukhti…(T_T) adik tidak putus2 doa supaya kita dpt berjumpe kembali….dalam solat hajat dan doa ku menyebut nama mu ukhti….sehinggakan satu hari..adik tidak tahan dgn dugaan ini..adik cuba bertahan…tapi apakan daya..adik hanya manusia biasa yang kurang dan tambah nya Iman..malam 11/9/2011 pd pukul 11.30 mlm..sedang kusyuk adik mendengar lagu kat lappy..ttbe mata yg sekian lame adik tahan supaya airmata itu bergenang sahaja akhir nya tewas dan mengalir lah ia…(T_T) nak2 pulak mase tu tgh berkumandang lagu PASRAH SEGALANYA-dEHEARTY…Allahuakbar ukhti~~~ adik menangis….!!! (T_T) adik menangis dibahu sahabatku dan aku menangis sekali lagi di ats anak tangga…hanya hati ini dan Pemilik Hati yang mengerti  disaat itu ukhti….adik perlu kamu ukhti...Adik mendirikan solat dan dengan rendah diri adik berdoa kepada Yang Maha Mendengar

“..Bismillahirahmanirahim…ya Allah..Kau ampunkan dosa aku…Kau kuatkan hati ini menempuh dugaan dan cabaran di dunia…jika dengan menangis ini dapat membantu meringankan beban yang sedang aku tanggung..maka Engkau terimalah keadaanku ini dengan memberikan keringanan kepadaku…Sesungguhnya Engkau Maha Adil kepada setiap hambaMu..amiiin ya rabb..”

Ukhti…..adik menangis bukan kerana kamu….tetapi adik menangis kerana takut kehilangan seorang kakak a.k.a sahabat macam kamu….adik bersyukur kpd Yang Maha Esa pertemukan kite…banyak yg adik belajar apabila bersahabat dgn kamu….thankz ukhti…:’) semoga Allah memberkati kamu..amiinn…
Ya ukhti…hayati setiap baris ayat ini….special 4 u dear ukhti..agar kamu mengerti apa yg ada didalam hati ini….

Pasrah Segalanya....(T_T)

Pernah hati ini terguris
Dengan fitnah dan tohmahan menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerana tiada siapa yang sudi membela
Kutabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku di lautan sepi
Ditinggalkan mereka yang aku percayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Kuserahkan segala padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana engkau MAha Mengetahui
SEgala apa yang terbuku di hati


Ya Allah tidakku terdaya lagi
Menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa bagai noktah telah kutemui
Mengakhiri segala yang telah aku mulai

Ya Allah engkau lindungilah aku
Bekalkanlah daku dengan limpahan iman
Agar tabahku menghadapi dugaan
Agar tidakku berhenti di pertengahan

Kini di sini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali menteri pagi
Setelah malamku berkalut benci...

 ukhti...semoga ukhuwah ini kekal selamanya..insyaAllah..