Saturday, August 27, 2011

kim hyun joong ^_^ a.k.a MR COOL..



      kim hyun joong...hensem kn..hehe :-)

                               ade ke ORANG MALAYSIA yg mcm dier neyy...??

                                     
    muke dia ney sweet+mcm org baik jer kn..??
      susah nak cari watak JI HOO kat malaysia ney..
     * ji hoo watak kim hyun joong dlm BOYS over FLOWER...*
  watak dia TERSANGAT LAAHH baiikk+caring+cool+sweet sgguh...!!

wAniEdZ suke guy yg mcm ney..tenang jer kot bile dia ade dgn kite...kalau xdpt sEbIji macam JI HOO..dpt yg nak2..or akan2 mcm dia ney pon ok what...huhu :-) hehehe...


Friday, August 26, 2011

lately ney sy TERLALU sensetif (-__-)


akU Lg sUkA MeNyEnDiRi dArI AkU bErgAuL 
di lUaR SaNa..
aKu bEgInI kErAnA AkU InGiN MeNjAgA hAtI..
akU tAk mAhU diLuKaI LaGi..
sAkiT bIle hAtI DiLUKaI...
hAtI AkU sUsAh nAk PuLiH..dAn akAn kU PaStIkAn 
tidAk tErLuKa lAgI...
biArLaH HaTi iNi TeRlUkA aSaL kAn 
dEkAt dEnGaN Mu yA AllAh...


 

sOmEtHiNg yG bOlEh mEmULihkAn hAtI WaNiEdZ.......

salam readers...

smalam pada pukul 12.40tgh malam...waniedz tgk mama tdur sorg..ayah tak naik lagi sbb tgk tv kat bawah..so waniedz pergi kat mama then tgn nie menyentuh dahi nya...(mama waniedz demam) hurmm..PANAS...!! tu yg TERkeluar dari mulut waniedz...then wanoiedz turun tingkat bwah..basah kan tuala then letak kat dahi mama...hurrmmmm.....luluh hati waniedz tgk mam mcm tu...(T_T) tp waniedz tak tunjuk sbb takut2  mama nmpak pulak waniedz sedih...so waniedz buat2 TABAH...hurmm..waniedz letak kn tuala atas pale mama..n ayah n adik kuar g beli PANADOL...malam tu pulak..tibe2 jer hujan turun....lebat pulak tu...hurmm macam tau2 jer hati waniedz sedang menangis...

Lately ney hati waniedz TERsangat SENSITIF....YA Allah....ape2 jer silap sikit..waniedz akan cepat terasa..tak tau lah kenape.....rase nak nangis all the time....gileerr kn?? mmg gileerr....so JAGE2 LAH BAHASA ANDA YE....bile BERBICARA DGN WANIEDZ....insyaAllah tak lame....sekejap jerr...masalah hati nie mudah jer dirawat..kalau ade yg memulihkan..kalau waniedz senarai yg kat bawah nie insyaAllah akan memulihkan hati waniedz...

sOmEtHiNg yG bOlEh mEmULihkAn hAtI WaNiEdZ.......

1. dengan mengingati ALLAH...hati waniedz akan terubat dan tenang..insyaAllah...
2.lepas jer solat..waniedz akan bace surah an-najm..
3.waniedz kene always ade org cakap2 ngn waniedz..
4.bace novel or islamic book...
5.tgk movie or dgr mp3...
6.mkn coklat cadbury...
7.ketawa dgn family n frenz...
8.on9 facebook or updates blog..
9.g jalan kat mane2 asalkn berjalan...
10.n last waniedz tidooo....

ade bnyk sebenar nyer..tp nie yg TOP 10..hekhek ;-p





Sunday, August 21, 2011

sedih nyer.....!!! allahuakbar.....(T_T)

Pasrah Segalanya....(T_T)

Pernah hati ini terguris
Dengan fitnah dan tohmahan menghiris
Sehingga terasa diri ini hina
Kerana tiada siapa yang sudi membela
Kutabahkan hatiku harungi hidup
Biarpun tiada siapa yang menemani
Keseorangan aku di lautan sepi
Ditinggalkan mereka yang aku percayai

Namun ku tahu ada hikmahnya
Setiap segala yang menimpa diri
Kuserahkan segala padaMu Tuhan
Yang berkuasa jua mencipta
Kerana engkau MAha Mengetahui
SEgala apa yang terbuku di hati

Ya Allah tidakku terdaya lagi
Menahan dugaan yang mencabar ini
Terasa bagai noktah telah kutemui
Mengakhiri segala yang telah aku mulai
Ya Allah engkau lindungilah aku
Bekalkanlah daku dengan limpahan iman
Agar tabahku menghadapi dugaan
Agar tidakku berhenti di pertengahan

Kini di sini aku berdiri
Bersama harapan yang tulus suci
Agar terbitlah kembali menteri pagi
Setelah malamku berkalut benci...

kUat kAn akU Ya Allah (T_T)



Wednesday, August 3, 2011

setiap bicaraku ada maksud yang tersirat....(^_^)

salam korang...:)
 lame nyer waniedz tak update blogger..hmm bz ckit ngn study n assigment..waniedz skrang nie study kat kolej cybernetics under upm..ambik cos dip in cyber forensics..wahh..masyuukk tak..hehe :-p wat mase nie still gEaR same ngan member cyber fore yang lain..insyaAllah...:)) nanti waniedz story2 pasal kolej..roomatez..claszmatez n kak syazana yang first time waniedz jumpe...huhu..tp kat post lain laa ye..now waniedz nak cite pasal sEtiAp bIcArAkU AdA MaKsUd YaNg tErsIrAt.....(^_*)

bicara? hmm erti kata lain yang korang terus akan faham ialah CaKaP....cakap...faham kn? when everyone is talk......mcm2 cite yg kluar..cite pasal family....problem... ade yang akan cite pasal pakwe yg ala2 korang sayang tu kn....hekhek..kalo kat kolej pulak..sibok dok gosip psl lecture...assgment korang yg tak siap lg tu...(bgus laa kalo dah siap...!!)  huhu  cite psl presentation korang kn...other than that ade jer yg cakap psl kehidupan..haa yg nie waniedz tertarik cikit laa nak dengar...huhuu :-) urm kehidupan yg kite sedang jalani nie....mcm2 dugaan kn...AllahUakbAr....!! kene kuat meniti hidup sebagai sEoRaNg pElAjAr IPT nie....bnyk dugaan....tibe2 waniedz teringat ade seorang ukhti syazana nie b4 waniedz masuk kolej nie..dia cakap kat waniedz..."kalau nak masuk sini(kolej) kene kuat iman"... yes ukhti syazana....insyaALLAH.....:-) dgn bimbingan ukhti jugak ye....(hope ye bace laahh ape yg waniedz type nie...)
setiap kali mate waniedz pndng kat ape2 yg diciptakan Allah yg Maha Pencipta....waniedz akan berbicara dalam hati....waniedz mmg suke bicara dlm hati sbb tak siapa yang tau ape yg waniedz bicarakan.....biarlah waniedz n pencipta hati jer yg tau....kalau2 waniedz bicara melalui kata2 nnt..takut2 ade yang terluka pulak...maafkan waniedz andai kalian terluka dgn kAtA2 wAniedz...maklumlah lidAh niE tAk pAndAi mEngaLas kAta2..
setiap bicara waniedz ade maksud yg tersirat.....urmm back 2 the main tittle...yup..!! thatz right....mmg ade maksud...waniedz lebih suka bicara yg macam nie cos waniedz sedaya upaya tak mahu ade yg terluka....biarlah mereka tErsEnyUm apabila bersama ngn waniedz...itU yg wAniEdz nAk...seeeennyuuummm...:-) senang kn....biar waniedz yg terluka...jgn mereka yg terluka ngn waniedz...insyaAllah....

bicara mcm nie akan membuat org yg mendengar itu befikir...ape yg cuba waniedz sampaikan......??? n other side...biar dia yg fahami dengan sendiri nya...biaarrrrr dia yg............................

                             * bicara ini akn disambung okeyyyy*