Tuesday, December 28, 2010

bila engkau.....dan Allah Maha Mengetahui..........(^_^)

bila kau letih & hilang semangat..
Allah tahu betapa engkau telah mencuba sedaya upaya..

bila tangismu berpanjangan & hatimu kedukaan..
Allah telah mengira titisan airmatamu..

bila engkau rasa ketinggalan & masa itu meninggalkan                       Allah setia disisimu..

bila engkau telah mencuba segalanya tapi tak tahu tujuan
Allah ada jalan penyelesaiannya..

bila tak ada yang bereti buatmu,keliru & kecewa..

 Allah adalah jawapan nya..

Sunday, December 26, 2010

kisah dia.....aku mula berfikir...........(^_^)

aku kenal dia...masa satu program nie...tapi aku takut nak tegur dia...takut dia rase kekok...ye laa...tak kan perigi cari timba...hmm...mesti timba cari perigi....hehehe...hmm aku diam jer...tak pe laa..aku redha dgn siape aku ditemukan....hanye Allah n hati ini jer yg tahu.....aku berdoa kpdNya...amiinn...
kawan......teman..........sahabat..........itu yang aku cari.......tapi hanye insan digelar kawan je yang aku jumpa.....hmm mmg ade kwn baik....bak kate bebudak gedik..bff  laa  sangat...hmm mmg happy kwn dgn yeowg nie..aku fun...yeowg ade waktu aku happy...n sedih...hmm aku bersyukur punya kawan mcm korang semua..fiza..ain..ieqa n mira...hmm thankz beb..kowang mmg best..!! n aku pown ade member rapat yang aku rpt dari segi fantasi...cth..kak syamila...aku kenal ye mase aku standard 6..(12tahun)..mase kat smap labu n sampai skang...aku ngn dia still contact...dah nak dkat 5 taun...lame kan...kenal 1 hari jerk...tapi frenzship...never end..huhu..amiinn...:) hmm n lg sorang nie abg jihan...mmg baik n sedikit poyooo....hehehe..but nice dpt member mcm abg..hmm ttbe tringat SEBUAH KISAH...................................

Sebuah kisah yang menguji kesabaranku...yang membuat aku merasa bahawa ade org lain yang lebih derita daripada aku...and aku bersyukur mengenali nyeerr....so aku dgn slumber mntak izin tuan empunyer badan ntuk share cite nie....IT IS A TRUE STORY....

telepati...hmm ape tu??telepati tu hanya org yg diberi keistimewaan sahaje yg boley merasai nyeerr...mereka boleh bebicara dgn org lain melalui ape yg difikirkan oleh orang itu...mereka yg istimewa nie..boleh tau ape yg kite fikir...xcaye??hmmm no..no..have too jgak..ini kn kuasa Allah..macam2 boleh jadi..hmm aku kenal dgn dear nie..mule2 aku x percaye dgn ape yang dear mahu bgtahu nie..then..aku mule percaye..coz mmg ade org yg mcm nie..hmm mcm2 orang aku tanye bout telepati nie...n mmg ternyata telepati nie WUJUD...hmm aku confuse telepati n naluri hati..

TELEPATI : komunikasi antara minda someone ke minda someone else...hmm then someone yg ade keistimewaan nie boleh bace ape yg difikirkan oleh orang lain...

NALURI HATI : kata hati yang yang kdg2 btul..n kdg2 silap..hmm someone yg dapat rase ade something wrong bile dia melakukan sesuatu yg salah... n dia juga boley feel perasaan org lain... yg sembunyikan perasaan tu... 

masyaAllah....keistimewaan ini Allah s.w.t bg kpd org2 yang terpilih..betapa beruntung nyer mereka..Allah itu Maha Adil...Dia mencipta semua insan didunia ini ade keistimewaan dan kelemahan masing2...bersyukur lah wahai sahabat...



ku intai cinta dalam rahsia...

...................................
Berbisik di dasar hati
Bertanyakan pada diri
Tentang kekasih
Tentang cinta

Haruskah aku menanti
Haruskah tangan ku ini
Menggapai hanya
Ilusi mimpi

Putusnya di dalam hati
Tak mungkin bercantum lagi
Ku intai cinta dalam rahsia
Dan airmata

Mereka sering berkata
Cinta itu milik kita
Tapi mengapa kau enggan
Ucapkan cinta
.............................................

Friday, December 24, 2010

See U Di IPT

i love this song beb........

 SEE U D IPT...
Santun pekertimu
Dan lembut tutur katamu
Menarik minatku
Untukku mendekatimu

Sepucuk surat ku tulis

Menyatakan harapan
Walaupun ku kebimbangan
Kau berbeza pandangan
Namun ku tetap menanti jawapan

C / O 1:

Alangkah riangnya di hatiku
Luahan hasratku mendapat perhatian
Ku terima balasan darimu
Kau jua menyimpan perasaan

Warkahmu memberi kepastian

Hanya kejayaan menentu pertemuan
Setiap kali di akhir katamu
Kau selalu tulis See You D IPT

Guru selalu mengingatkan

Kita dilarang berkasihan
Ketika masih di alam persekolahan

Bangkit semangat keazaman

Memburu cita dan impian
Biar terpaksa rahsiakan hubungan

(Ulang C/O 1)


Guru selalu mengingatkan

Kita dilarang berkasihan
Ketika masih di alam persekolahan

Dengan segala kesungguhan

Ku timba ilmu pelajaran
Tinggal warkahmu menjadi kenangan

Betapa syukurnya di hatiku

Segala impian menjadi kenyataan
Terpancarlah cahaya gemilang
Kini kejayaan di genggaman

Andai kau kembali ku temui

Akan ku menuntut kata-kata dan janji
Kerna diriku masih mengingati
Kau selalu tulis See You D IPT

Wednesday, December 22, 2010

ana waniedz :)

                                                       
                                                      haaha....hhuhuu...

                                                        
                                                  muuaahhh mama....

                                                 
                                                    cooomeelll laaa tuuu...hahaha

                      
                                                  pandang ape tuuuu...hehehe

                                                     
                                                         me n kaklong...


                                                    meee....!!! hehehe ;p

Saturday, December 11, 2010

plkn....plkn...plkn.........

"tahniah...!! anda terpilih menyertai plkn siri 8/2011...." what..??? haaaaa....tamau pegi..........dengan automatik nyeerr...airmata aku mengalir...hmmm (T_T) benci plkn...benci....!!!
bape2 owg kwn aku dpt jgak...tapi yeowg suke...aku?? hmm benciiii...!!
hmm senang ckp aku mmg xrestuuu laaa plkn nie.....aku xtau nape aku bencii sgt ngn plkn nie....aku try cool...but bile yeowg cite psl plkn niee....hati aku meluap2 benci kat plkn....ntah nape ntah...
hmm then mse tgh serabut SPM...kak ijah bg msg cam nie....vrrr...vibrate phone aku...bkak2 msg from kak ijah.. "dik,dpt plkn kat ne?" haaa mksod nyeerr kem plkn dah kuar n boleh check...n aku mse tu....xcheck lg...then esok nyeerr aku bkak la laptop mama aku n berani kn diri g check...
bape minit kemudian...jantung aku berdegub punye laa laju....n berkali2 aku bce statement
                   TAHNIAH ANDA TERPILIH MENYERTAI PLKN KUMP 1..
                   TEMPAT : KEM WARISAN,MASJID TANAH MELAKA
                   TARIKH LAPOR: 3JANUARI 2011
                   TEMPAT BERKUMPUL : MITC,MELAKA 
hmm..aku tak nak pegi laa...tapi nak xnak..kene jgak..hmm benci...!!
aku update status fb aku..then...ramai pulak laa yg comment...hmm tpi so far nie sume bg semangat kat aku laaa...hmm THANKZ K..hmm mmg aku hargai sgt comment2 kowang yang bg semangat kat aku...ade yg usik2 aku...hmmm mcm2 lg...itz ok... aku trime k...(^_^)
hmm plkn....nape lah aku tak boley suke ckit walau 1% kat ko...hmm aku cube da..tapi xbley jgak...xtau nape..hmm may b nnt dah pegi sane bru jtuh hati kot....huhuhu...;p
hmm ..tengok laahh cam ne..lau jtuh hati...huhu ;p

hmmmmmmmm.........nie antare pict2 yg aku ambik kat tenet..hmm mcm best....mcm...jerk...xtau laaa...hmm hope2 mcm tu laaa....
plkn....plkn....menghantui ku...dulu spm...skang plkn...plkn.....hmmmm.....(^_^)